Keittiössä luodaan rakkaimpia muistoja juhlien, kokaten, pelaten, keskittyen, jakaen elämän pienet ja suuret ilot ja surut. Keittiössä tavataan kun on tärkeää asiaa. Keittiössä tehdään siis paljon muutakin kuin ruokaa. Keittiö on kodin sydän, ja tärkein huone joka ansaitsee arvoisensa valaistuksen.

Keittiön valaistuksen suunnittelu ei ole vain valaistusmääräysten mukaisuutta vaan valo on olennainen osa tilakokemusta. Laadukas valaistus parantaa tilan turvallisuutta, käytettävyyttä ja esteettömyyttä sekä luo ainutlaatuisen tunnelman, kaikille keittiön käyttäjille vauvasta vaariin.

Kaiken lopputuloksena on sujuvasti suunniteltu, hankinnan kautta asennukseen ja käyttäjälle käytteen asti tullut valaistus. Valaistus täyttää viranomaisen asettamat normit ja rakennuttajan muotoilu-, käytettyys- ja laatuvaatimukset. Ja mikä tärkeintä on tarjoaa upeita ja turvallisia kokemuksia kaikille keittiön käyttäjille. 

1: Työpistevalaisin on asennuspaikkaansa hyväksytty ja suunniteltu kokonaisuus

Pro Power Plus Ready23 työpistevalaisin

Keittiön valaistusta säätelee kansainvälisen sähköasennusstandardin (↗) lisäksi EU:n sisävalaistusdirektiivi (↗). Näiden lisäksi tuotteen tulee soveltua teolliseen tuotantoon ja olla asukkaalle mieleinen.


Dreamled Pro Ready (kuvassa) toteutuu yhdellä kaapelinvedolla koostuen ainoastaan kahdesta osasta: monitoimipistorasiasta sekä siihen pikaliitettävästä valmisvalaisimesta. Nyt toimitettava kokonaisuus edustaa konseptin neljättä sukupolvea. Dreamledin syvä tavoite on ollut tehdä niin laadulla, muotoilulla, standardin mukaisuudella kuin asennustehokkuudellaan kokonaisuudessaan ja vastuullisesti paras mahdollinen kokonaisuus.

Ratkaisu on ylivertaisen kätevä niin uudis- kuin saneerauskohteissakin ja säästää jopa 70% tarvikemäärissä ja asennusvaiheissa. Ratkaisu myös korvaa saneerauskohteessa vanhan työpistevalaisimen suoraan vastaavana tuotteen (Tukesin lausunto).

2: Työpistevalaisin on volyymirakentajien yleisesti käyttämä ja asukkaiden hyväksymä

Kerrostalo Dreamled Oy rakennuskohde led-valot keittiöön rakennuskohteet bim rakennustietomalli cadmatic magicad led-valot

Ammattimaisessa tahtituotannossa niin tuotteelle kuin toimittajalle asetetaan aikataulu-, tarkkuus- ja laatuvaatimuksia. Toimittajan täytyy tuottaa lisäarvoa valaistuksen määrittelystä sähkösuunnitteluun, kilpailutusvaiheeseen, hankintaan ja aina asennukseen saakka. Jotta asiat menevät kerralla oikein ja oikea-aikaisesti. Tuotteet halutaan asuntokohtaisesti tai rappukohtaisesti pakattuna, liitettynä asuntokohtaiset suunnitelmat.

Ei pelkästään volyymirakentamisessa vaan kaikessa pienessä ja suuressa rakentamisessa tuotteen täytyy täyttää valaistusmääräysten ja muotoiluvaatimusten lisäksi elinkaarenhallintaan ja laatuun liittyvät vaatimukset. Toimittajan tuotteiden laaja käyttö pitkältä ajalta on yksi hyvä indikaatio laadusta ja ammattilaispalveluista.


Dreamledin Pro Ready -kokonaisuus on asennettu ja käyttöönotettu Suomessa jo yli 10.000 asunnossa. Ratkaisu on osoittautunut erityisen luotettavaksi kokonaisuudeksi, jolle Dreamled antaa 5 vuoden takuun ja 2 vuoden STUL-takuun. Erityisen suosittu kokonaisuus on ollut suurten rakennuttajien uudistuotannossa ja viime aikoina kiihtyvään tahtiin on tuotteita toimitettu asuntosijoitusyhtiöiden tarpeisisin.

Erityisen positiivista palautetta loppukäyttäjien lisäksi on tullut tukuilta, urakoitsijoilta ja suunnittelijoilta hankinnan helppoudesta, asennuksen nopeudesta ja suunnittelun vaivattomuudesta. Kaikkiaan Dreamled Oy on vuodesta 2011 toimittanut työpistevalaistuksen yli 50.000 asuntoon.

3: Työpistevalaisimen design sopii yhtä hyvin uuteen ja rakennettuun asuntoon

Dreamled Diamond

Sopiakseen monenlaiseen kohteeseen uudis- ja saneeraustyömaalla kuten yksittäisessä kodissakin täytyy valaisimen muotoilu noudattaa hillittyä ja eleetöntä muotokieltä. Asentamisen ketteryyden lisäksi lopputuloksen täytyy olla viimeistelty kokonaisuus, joka täyttää valaistusstandardin asettamat valaistusvaatimukset ja kuluttajan muotoiluun, laatuun ja toiminnallisuuteen liittyvät toiveet.


Dreamledin tuotemuotoilun tärkein lähtökohta on laadukkuus:

– Haluamme näyttää suunnan keittiöiden ja työpisteiden valaistukseen. Dreamled-tuotteiden muoto tukee keittiöiden ja työpisteiden toiminnallista tyyliä. Laatu näkyy käytännöllisinä ratkaisuina ja puhdaslinjaisuutena, kertoo Dreamledin Ready 23 -malliston suunnitellut tuotemuotoilija Tuomas Paananen.

Kotimaisella Ready23 -mallistolla voidaan toteuttaa ammattitasoinen ja tyylikäs valaistus niin julkisiin tiloihin kuin koteihin. Väreinä ovat tyylikäs mattamusta ja valkoinen. Valon väreinä ovat 3000K, 3500K ja 4000K, ja valaisinpituudet ovat alkaen 0,27 metristä kymmenen sentin välein jopa 2,97 metriin asti.

Dreamledin Pro Ready -kokonaisuus korvaa suoraan vanhan putkivalaisimen saneerauskohteessa. Tukesin lausunnon mukaan Dreamledin Pro Ready-kokonaisuus voidaan asentaa samankaltaisena tuotteena putkivalaisimen tilalle eikä vikavirtasuojaa tarvitse lisätä.

5. Koko välitilan mittainen valaistus on kätevää toteuttaa

Keittiön ja kodinhoitohuone ovat tiloja, joissa käsitellään raaka-aineita, materiaaleja, esineitä ja työkaluja, jotka vaativat erityistä tarkkuutta. Keittiössä riittävä valaistus on määritetty julkisissa ohjeistuksissa (↗) ja sen tuottaminen koko välitilan mitalta maksimoi aktiivisen työskentelyalueen koko työpisteen mittaiseksi. Tämä saa koko tilan näyttämään tyylikkäämmältä ja arvokkaammalta, parantaen samalla merkittävästi tilan käytettävyyttä, tyylikkyyttä, turvallisuutta ja terveellisyyttä.

Valaistuksen vakiointi edellyttää, että valaisin on helppo asentaa uuteen ja vanhaan asuntoon.


Ready23-valaisimen uusi versio on tuonut extrapitkät – yli 2 metriset – valaisimet volyymikohteisiin. Katso työpisteen pituus: lyhyelle ja pitkälle työpisteelle löytyy juuri siihen sopiva valaisin! Iso valikoima 27 cm – 297 cm takaa, että valmistamme juuri kyseiseen keittiöön suunnitellun valaisimen! 

Keittiön ja kodinhoitohuone ovat tiloja, joissa käsitellään raaka-aineita, materiaaleja, esineitä ja työkaluja, jotka vaativat erityistä tarkkuutta. Keittiössä riittävä valaistus on määritetty julkisissa ohjeistuksissa ja sen tuottaminen koko välitilan mitalta maksimoi aktiivisen työskentelyalueen koko työpisteen mittaiseksi. Tämä saa koko tilan näyttämään tyylikkäämmältä ja arvokkaammalta, parantaen samalla merkittävästi tilan käytettävyyttä, tyylikkyyttä, turvallisuutta ja terveellisyyttä.

4. Valaisimen valmistus työllistää Suomessa

Tervetuloa valaistuksen maailmaan, jossa ammattitason valaistus yhdistyy tyylikkääseen muotoiluun. Ready23 on suunniteltu täydelliseksi työpistevalaisimeksi.

Ympäristötietoisuus ja vastuullisuus laajemminkin ovat tulleet yritystoiminnan keskiöön. Toimittajilta edellytetään todistuksia vastuullisuudesta, sillä lopulta rakentamisen vastuullisuus ja ympäristövaikutus muodostuvat toimittajien tarviketuotannon, kuljetuksen ja työmaa-aikaisen tuotannon yhteisvaikutuksesta. Kuluttajat kuin ammattiostajatkin ovat entistä valveutuneempia ja välttävät tuotteiden kuljettamista Aasiasta, mikä edistää kotimaisten tai lähimarkkinoilla tuotettujen tuotteiden käyttämistä.


Vastuullinen hankinta ja lähituotanto, hiilijalanjäljen minimointi, lähituotanto, tehokkaampi tuotanto ja varastonkierto ja hyvät työolosuhteet ovat erityisalueita joita Dreamled on lähti tavoittelemaan käynnistäessään valaisin- ja pistorasiatuotannon Suomessa.

Suomessa on vahvaa materiaalituotanto-, led-, piirilevy- ja komponenttituotanto-osaamista. Dreamled loi Pro Ready-kokonaisuuden valmistuksessa ja kokoonpanossa kotimaisten yritysten verkoston, joka työllistää Suomessa kokoonpanijoita, mekaniikka-, sähkö- ja piirilevysuunnittelijoita, muotoilijoita, muovi- ja alumiinivalmistajia sekä jakelijoita. Listaa voisi jatkaa hyvinkin pitkään.

Dreamledin tuotanto luo uutta työtä ja tukee suomalaisia veronmaksajia. Tuotteen hinnasta vähintään puolet käytetään kotimaisen työvoiman palkkoihin tuotantoketjun eri vaiheissa Kokkolassa, Kajaanissa, Vaasassa, Espoossa, Salossa, Rovaniemellä, Alajärvellä ja Helsingissä.

6. Tuotteet ovat hyväksyttyjä ja Suomessa testattuja sekä täyttävät julkisen valaistuksen vaatimukset

Valaistusta ja sähköistystä säätelee useampi sähköturvallisuutta, ympäristöturvallisuutta sekä käyttökohteisiin soveltuvuutta määräävä eurooppalainen asetus. Niissä määritellään tietty valon taso ja laatu erilaisille tiloille, kuten ammattilaisten keittiötyöpisteisiin, luentosaleihin ja luokkahuoneisiin.


Ammattitason valaistusta jokaiseen kotiin! Dreamledin tärkeimpiä lähtökohtia valaisintuotteiden valmistajana on, että ammattilaiskäyttöön ja julkisiin tiloihin standardoitua riittävää ja laadukasta valaistusta tulisi olla tarjolla myös kuluttajien koteihin. Näin ihmisillä olisi turvallinen ja terveellinen valaistus sielläkin, missä ihminen viettää etätöiden myötä entistä enemmän aikaansa.

7. BIM-tietomalli suunnittelun tukena

BIM-rakennetietomallit ovat olennainen osa tämän päivän ammattimaita rakentamista. Digitaalinen tietomallinnus on tullut rakennuksen ja rakennusprojektin koko elinkaaren aikaisten tietojen käsittelyn keskiöön. Toimittajan tuotteiden on oltava ammattilaisten käyttämien tuotteiden tuotekirjastoissa oikeassa muodossa ja riittävän kattavasti.


Kaikista Dreamledin ammattilaistuotteista löytyy BIM-mallit MagiCAD- ja CADMATIC-tuotekirjastoista. Nämä tietomallit sisältävät kattavat metatiedot, kuten tuotekoodi, IP-luokka, valmistajan tiedot, tehon, asennustavan ja monet muut tiedot, jotka helpottavat suunnittelijoiden työtä.

8. Testattua kotimaista valoa

Avainlippu Dreamled oy suomalaiset pistorasiat kulmapistorasiat monitoimipistorasiat ready-valaisimet Tietoa dreamledistä

Vuodenaikojen valaistusolosuhteiden muutokset luovat suomalaiselle arkkitehtuurille omat erityispiirteensä, jotka tulee huomioida jo arkkitehdin suunnittelupöydällä. Valaistus on yksi keskeisimmistä tekijöistä viihtyisän ja kaikille turvallisen keittiössä työskentelemisen taustalla. Valaistuksen ominaisuuksiin tulee pystyä luottamaan ja dokumenttien tulee olla yksiselitteisesti saatavilla pyynnöstä. Luotettavasti dokumentit voidaan esittää kun valaistuksen on tutkinut akreditoitu kotimainen laboratorio.


Dreamled tarjoaa arkkitehtisuunnittelun avuksi tuotteiden valojakokäyrät, jotka on tutkittu Suomessa laboratorio-olosuhteissa. Valojakomittaukset on aina toteutettu lopullisella, kootulla tuotteella eli mittauksissa on huomioitu myös led-piirilevyn päälle tulevan valo hajottavan suojakannen (diffuusorin) vaikutus valon määrään. Arkkitehti, suunnittelija ja sähkösuunnittelija voi siten luottaa, että Dreamledin valojakokäyrät kertovat aina valaisimen todellisen valotehon.

Dreamledin Ready23-valaisimet ovat IP54-suojattu ja kosteus- kuin pölytiiviys on luonnollisesti testattu Suomalaisessa laboratoriossa. Myöskin suojausluokan puolelta tuotteet soveltuvat myös kosteiden tilojen kalusteisiin tai kattoon. Dreamled käyttää hyväksyntätesteissä vain nimekkäitä, riippumattomia suomalaisia testauslaitoksia sekä varmistaa, että niiden testausmetodit ja testitulokset ovat läpinäkyviä ja luotettavia.

9: Tuote täyttää sen elinkaaren aikaisen hallinnan vaatimukset

Asennustuotteen täytyy olla huollettavissa ja tuotteiden täytyy olla suunnitellut ajatellen pitkää käytön elinkaarta. Mahdollisuuksien mukaan tuotannossa tulee käyttää mahdollisimman usein vakioratkaisuja, joiden varaosia tullee olla saatavissa pitkään hankinnan jälkeenkin.


Elämäsi valo! Pro Ready on suunniteltu pitkäikäiseksi. Jokaisessa komponenttivalinnassa on mietitty kestävyyttä ja elinkaaren hallintaa. Kestävyyden ensimmäinen tae on pitkä, 5 vuoden takuu. Tämän täydennykseksi Dreamled antaa ammattilaisille Pro Ready -tuotteille 2 vuoden STUL-takuun.

Pro Ready -kokonaisuuden tuotteet ovat kaikki huollettavia, valaisin on korjattavissa ja pistorasian komponentit yksittäinkin vaihdettavissa. Laadukas pikaliitin takaa sen, että valonlähde voidaan vaihtaa helposti uuteen. Ratkaisun komponentteja on saatavilla pitkälle tulevaisuuteen, sen takaa Ready 23″>kotimainen tuotanto.

10. Tuotteen toimittajan projektituki varmistaa projektin sujuvan läpiviennin

Nykyaikaisen tahtituotannon ominaispiirteitä, että työmaalla kaikki hukka poistetaan ja työmaa etenee määritellysti, tasaista vauhtia eteenpäin. Suunnitteluohjauksella, hankintakäytännöillä ja työmaasuunnittelulla pyritään varmistamaan mutkaton tuotanto. Toimittajalta edellytetään työmaalle hyvin jalostunutta toimitusketjua ja tuotteiden pakkaustapaa.


Dreamled tarjoaa laajan valikoiman ammattilaistuotteita ja niihin liittyviä palveluja, jotka kattavat suunnittelusta asennukseen. Projektitukemme auttaa sähkösuunnittelijoita valitsemaan oikeat tuotteet tarpeiden mukaan ja tarjoaa apua tuotteiden tyypityksessä ja mitoituksessa.

Projektituki jakautuu suunnittelun tukeen, hankinnan tukeen ja toimituksen tukeen, katso projektituesta lisää tästä: https://www.dreamled.fi/projektituki/. Dreamled varmistaa useissa eri vaiheissa ennen kilpailutusta ja toimitusta sen, että toimituksessa on huomioutu kaikki tarvittava ja tuotteet on määritelty oikealla tavalla. Tämä jouduttaa tukun työtä ja suunnittelija työstää kohdetta lineaarisesti ja luottaa, että h hankintavaiheessa työmaalle toimitetaan juuri oikeat tarvikkeet oikean aikaan.

Usein työmaalle halutaan tuotteet asuntokohtaisesti tai kerroskohtaisesti pakattuna. Tämä jouduttaa huomattavasti työmaata ja työmaalla vähenee tarvikkeiden selvittely, etsintä ja turha kävely varastolta asennuspaikalle.

10 +1 Onko Sinulla rakennus- tai valaistusprojekti ja tarvitset tukea siinä?

Tuemme Sinua suunnittelusta, hankintaan, logistiikkaan ja asennukseen aina jälkihoitoon saakka. Autamme sinua tuhansien kohteiden kokemuksella iloisesti, nopeasti ja ammattitaitoisesti – otahan yhteyttä!

10 +2: Katso Pro Ready -koulutusvideo

Dremaled on tuottanut seuraavan 9 minuuttia pitkän koulutusvideon rakentajien, suunnittelijoiden, myyjien ja asentajien käytännön tarpeisiin. Suunnittele ja myy videon mallien mukainen toteutus asiakkaallesi!

Dreamled Oy valmistaa Suomessa keittiön työpisteen led-valot ja pistorasiat. Yrityksen Pro Ready-innovaatiolla keittiön työpistevalaistuksen ja -sähköistyksen asennusvaiheessa säästetään jopa 70% kustannuksista ja asennusnopeus kaksinkertaistuu. Useampi merkittävä rakennusliike käyttää Dreamledin tuotteita vakioasennustuotteinaan. Tuotteita menee myös paljon keittiömyyjille sekä suoraan kuluttajille.

Kommentointi suljettu.