CRI värintoistoindeksi dreamled led-valot led-valonauha

Led-nauhat tuottavat lämpöä ja sen johtaminen pois valaisimesta on avaintekijä käyttöiän pituudelle. Natur- ja Ready-valaisimien led-piirilevy on kiinnitetty suoraan alumiiniselle kiskolle, joka johtaa ledien lämmön tehokkaasti alumiiniseen valaisimen runkoon. Alumiinisen rungon muotoilulla on lisätty jäähdytyspinta-alaa ja näin tehostettu jäähtymistä. Näin varmistetaan valaisimen pitkä käyttöikä. Mitä värintoistoindeksi eli CRI taas tarkoittaa? Entä värilämpötila – Kelvin?

Värintoistoindeksi ilmoittaa miten luonnollisen värisenä keinovalaistu kohde näkyy verrattuna, että sitä katsottaisiin optimaalissa auringonvalossa, jonka indeksi on 100. 

CRI eli Colour Rendering Index tarkoittaa asteikolla 0-100, kuinka hyvin valaisimen valo toistaa valaistun kohteen värit. Indeksi kuvaa siis valaisimen teknistä kyvykkyyttä. Arvo 100 vastaa värien erottumista auringonvalossa ja 0 tarkoittaa, että värit eivät erotu lainkaan, mustavalkoista. Dreamledin Ready ja Natur-valaisimet ovat markkinoiden huipputasolla valaisukyvyltään ja värintoistoltaan. Dreamled led-valaisimien värintoistoindeksi 95 riittää erinomaisesti esimerkiksi ruoanlaiton ja jopa valokuvauksen tarpeisiin. Lisää värintoistoindeksistä voit lukea Wikipedian artikkelista (Englanniksi).

CRI värintoistoindeksi dreamled led-valot led-valonauha
Keinovalon värintoistoindeksin vaikutus silmän kykyyn havaita todellinen valo. keinovalon korkea, yli 90 värintoistoindeksitaso tuottaa hyvin luonnolliset värisävyt.

Värilämpötila on nimensä mukaiseksi skaala kylmästä valon sävystä lämpimän valon sävyyn. Kylmän valkoisessa sävyssä on suuri kelvin luku (noin 5000 Kelviniä, eli 5000 K) kun tunnelmallinen, hehkulamppumainen keinovalo saadaan kun värilämpötila on noin 3000K tai pienempi. Kaikkein viileimpiä keinovalon sävyjä näkee kauppojen vihannes- ja hedelmäosastoilla, joissa puhutaan noin 5500K. Lämpöisimmät valon sävyt on paljolti käytössä hotellihuoneissa. Keittiötyöskentelyyn ja muuhun tarkkuustyöhön on yleinen suositus 4000 K kun taas asuinhuoneisiin voidaan valita lämpimämpi valon sävy. Lue lisää värilämpötilasta Wikipedian artikkelista (Englanniksi). Seuraava artikkelissa mainittu harmaasävyesimerkki selventää värilämpötilan vaikutusta havaittuun sävyyn. Vasempaan on sekoitettu 5% keltaista ja vasempaan taas 5% sinistä. Sama vaikutelma tulee jos kotona on lämpimämpi – keltaisempi valon värilämpötila tai kylmempi – sinisempi valon värilämpötila.

Värilämpötilan vaikutus, värilämpötila, kelvin

Laadukkaasti, miellyttävästi ja viimeistellysti

  • Olemme tavoitelleet riittävää, tasaista ja miellyttävää valotehoa keittiön välitilaan.
  • Dreamled on työstänyt toistakymmentä vuotta ledlistoja. Valaisimia kehitetään edelleen jatkuvasti asiakas- ja jälleenmyyjäpalautteen perusteella.
  • Olemme asiakaspalautteen perusteella päätyneet hieman viileämpään 3300 kelvinin värilämpöön normaalin 3000 kelvinin sijaan. Toinen värivaihtoehto on 4000 kelviniä.
  • Kaiken kokoiset ja -muotoiset tilat voidaan valaista eri pituisilla led-listoilla laadukkaasti, miellyttävästi ja viimeistellysti.

Dreamled Oy valmistaa Suomessa keittiön työpisteen led-valot ja pistorasiat. Yrityksen Pro Ready-innovaatiolla keittiön työpistevalaistuksen ja -sähköistyksen asennusvaiheessa säästetään jopa 70% kustannuksista ja asennusnopeus kaksinkertaistuu. Useampi merkittävä rakennusliike käyttää Dreamledin tuotteita vakioasennustuotteinaan. Tuotteita menee myös paljon keittiömyyjille sekä suoraan kuluttajille.

Kommentointi suljettu.