Led-nauhat

Kuinka asennat led-nauhat kotiisi?

LED-nauhojen asentaminen kotiisi on hyvä tapa lisätä häikäisemätöntä valaistusta hyvin huomaamattomasti. Nykyaikaisia led-nauhojen profiileja tuskin huomaa. Alumiiniprofiilin tarkoitus on jäähdyttää led-nauhaa, jotta se kestää vuosien aktiivista käyttöä kuumentumatta. Alumiinin muovinen linssi, diffuusori, hajottaa valon pisteettömäksi ja toimii tyylielementtinä. Joskus linssi toimii myös optisesti. LED-nauhat ovat erittäin monipuolisia, ja niitä voidaan käyttää monin eri tavoin.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä LED-nauhojen asentamiseen kotiisi:

1. Päätä, mihin haluat asentaa LED-nauhan. Asennus voi olla kaappien alle, kaappien yläpuolelle, sokkelin reunalistoja pitkin tai mihin tahansa muuhun paikkaan, joka voisi tarvita lisävaloa. 

2. Lyhennä led-valaisimen alumiininen profiili haluttuun mittaan ja puhdista alumiinisen profiilin sisäpinta, johon asennat LED-nauhan. Tämä auttaa varmistamaan, että led-nauhan tarrassa oleva liima tarttuu kunnolla.

3. Mittaa ja leikkaa LED-nauha sopivaksi alumiiniprofiiliiin ja liimaa se puhtaan alumiiniprofiilin sisäpohjaan. Pujota jännitteen syöttökaapeli reillisestä päätytulpasta ja kasaa valaisin kiinnittämällä linssi. 

4. Kiinnitä valmis valaisin asennuspintaansa ja varmista, että se on suorassa, ennen kuin jatkat. Kiinnitykseen käytetään toimituksen mukana toimitettuja kiinnittimiä ja ruuveja. 

5. Asenna liitäntälaite haluttuun paikkaan ja yhdistä se valaisimeen toimittajan jatkojohdoilla. Yhdistä mahdollinen langaton PWM himmennin valaisimen ja liitäntälaitteen väliin.  Piilota johdot johtokourulla. 

6. Kytke liitäntäläitteeseen sähköt. Kun kaikki on valmista, kytke virta päälle ja nauti uudesta LED-valaistuksestasi!

led-nauhat keittiön ledit välitilan ledit välitilan valaistus dreamled
led-valot himmennin liitäntälaite himmennys
Himmenninsäädin ja vastaanotin. Yhdistä vastaanotin ja liitäntälaite, yhdistä vastaanotin ja led-nauha

Kiinnostuitko? Täytä  pikainen yhteydenottolomake – palaamme nopeasti asiaan. 

Miten valita tarpeisiisi sopiva led-nauha?

led nauhat led valot epäsuora valo led profiili dreamled

Kun haluat valita oikean LED-nauhan tarpeisiisi, sinun on otettava huomioon muutamia asioita. Ensimmäinen on tarvitsemasi nauhan tyyppi. LED-nauhoja on kahta päätyyppiä: tapuisia, joissa on liimapohja, ja alumiinirunkoisia, joissa ei ole liimapohjaa. Liimapohja toteutetaan käytännössä aina teipillä, joka on valmiiksi kiinnitetty led-nauhan taustapuolelle. Liimapohjattomat led-nauhat ovat jäykkiä, usein alumiinirakenteisia ja niitä käytetään laadukkaiden led-valaisimien valmistukseen. 

Jos aiot käyttää LED-nauhaa koristetarkoituksiin kuten epäsuoraan valaistukseen, tapuisa, liimapintainen led-nauha on todennäköisesti paras vaihtoehto. Nämä nauhat on helppo asentaa alumiiniseen jäähdytys/asennusprofiiliin, ja ne voidaan leikata mittojen mukaan, joten ne sopivat erinomaisesti korostusvalaistukseen.

Laadukkaissa asennusvalmiissa valaisimissa käytetään yleensä alumiiniselle, kiinteälle piirilevylle valmistettua led-nauhaa. Tällöin led-nauha on valaisimen kiinteä komponentti. Tällöin led-nauha on mekaanisesti jäähdytyspinnassaan kiinni, mikä takaa pitkän käyttöiän. 

Led-nauhaa valittaessa on huomioitava asennuspaikan kosteussuojaus (IP-luokitus). Nykyään laadukkaat led-nauhat on suojattu joko mekaanisesti koteloinnilla tai led-nauhan pintaan ruiskutetulla nanosuojauksella. Hyvin kuumiin paikkoihin kuten suoraan auringon valoon tai saunaan asennettaessa varmista led-nauhan jäähtyminen myyjälltäsi.

Seuraava asia, joka sinun on otettava huomioon, on LED-nauhan leveys. Tyypillisimmät liimapintaiset led-nauhat ovat leveydeltään 10 mm. Valitse leveys asennusprofiilin mukaan.  Valitsemasi leveys riippuu sovelluksesta, johon käytät nauhaa. Jos käytät nauhaa korostusvalaistukseen, työvalaistukseen tai yleisvalaistukseen, 10 mm leveä led-nauha on sopiva valinta.

Lopuksi sinun on otettava huomioon LED-nauhan tehovaatimukset. Useimmat laadukkaat nauhat toimivat 24 V:n tasajännitteellä. Tarkista LED-nauhan tekniset tiedot ennen ostamista varmistaaksesi, että se toimii suunnittelemassasi tapauksessa.

Kiinnostuitko? Täytä  pikainen yhteydenottolomake – palaamme nopeasti asiaan. 

Vinkkejä led-nauhojen hyödyntämiseen parhaalla mahdollisella tavalla

led valot epäsuora valo dreamled tunnelmavalo led-nauhat
Esimerkki epäsurasta valaistuksesta

LED-nauhat ovat yhä suositumpi tapa lisätä huoneeseen korostusvalaistusta. Ne ovat suhteellisen edullisia, helppoja asentaa ja niitä voidaan käyttää monin eri tavoin. Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten LED-nauhoista saadaan kaikki irti:

  1. Käytä niitä korostamaan huoneen keskeisiä piirteitä. LED-nauhoja voidaan käyttää korostamaan arkkitehtonisia piirteitä, taideteoksia tai muita elementtejä, joihin haluat kiinnittää huomiota.
  2. Käytä niitä tunnelman luomiseen. LED-nauhoilla voidaan luoda huoneeseen erilaisia tunnelmia valon väristä ja voimakkuudesta riippuen. Voit esimerkiksi käyttää lämpimän valkoista valoa kodikkaan tunnelman luomiseksi tai kirkkaan valkoista valoa energisoivan vaikutuksen aikaansaamiseksi.
  3. Käytä niitä energian säästämiseen. LED-valot ovat paljon energiatehokkaampia kuin perinteiset hehkulamput, joten niiden käyttäminen voi auttaa sinua säästämään sähkölaskussa.
  4. Luo led-nauhoilla epäsuora valaistus olohuoneeseen ja tiloihin, joissa halutaan painottaa erityisesti tunnelmaa. Epäsuorassa valaistuksessa valo heijastetaan ja se siroaa seinän ja katon kautta valaisten tilan heijastavalla, epäsuoralla valolla. 
  5. Käytä niitä turvallisesti. Vaikka LED-valot ovat useimmille ihmisille turvallisia, on tärkeää lukea valmistajan ohjeet huolellisesti ennen asennusta ja käyttöä.

Led-nauhat: Erot sisä- ja ulkotilojen led-nauhojen välillä

led-nauhat led-nauha ulos epäsuora led-valaistus dreamled
Ulkoasennuksiin tarkoitettu led-nauha

LED-nauhat ovat monipuolinen ja suosittu tapa lisätä korostusvalaistusta . Mutta mitä eroa on sisä- ja ulkokäyttöön tarkoitettujen LED-nauhojen välillä? Tässä on pikaopas, jonka avulla voit valita oikeanlaisen LED-nauhan projektiisi.

Sisätilojen LED-nauhat on suunniteltu käytettäväksi kuivissa (IP20-luokitus) tai sekä kuivissa, että kosteissa (IP65-luokitus), suljetuissa tiloissa. Niiden IP-luokitus on yleensä alhaisempi, eivätkä ne ole säänkestäviä. Sisälle asennettavat led-nauhat vaativat yleensä erillisen alumiinisen asennusprofiilin jäähdytystäkin varten. 

Sisätiloissa käytettävät LED-nauhat ovat erinomainen vaihtoehto olohuoneiden, makuuhuoneiden, keittiöiden ja muiden tilojen korostusvalaistukseen.

Ulkona käytettävät LED-nauhat on suunniteltu käytettäväksi märissä tai kosteissa tiloissa. Niillä on korkeampi IP-luokitus ja ne ovat säänkestäviä. Ulos asennettavat led-nauhat on usein suunniteltu itsejäähtyviksi, jollaiset led-nauhat eivät tarvitse erillistä jäähdytystä. Ulkona käytettävät LED-nauhat ovat erinomainen vaihtoehto terassien, terassien, kuistien ja muiden tilojen korostusvalaistukseen. 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.