Keittiön valaistus on tärkeimmän huoneen tärkein ja tyylikäs elementti. Led-valaistus on valittu ja mitoitettu oikein. Kysy koulutusta!

Dreamled – valaistus kuin unelma!

Keittiön valaistus on:

Parhaillaan upea kokemus, joka on miellyttävä silmälle vuosikymmenten ajan ja riittävän tehokas ja laadukas varmistamaan miellyttävä ja turvallinen työskentely. Laadukkaat valaisimet säilyttävät valotehon vuodesta toiseen, millä on merkittävä vaikutus asumismukavuuteen ja -turvallisuuteen.

Keittiön valaistus on tärkeimmän huoneen tärkein ja tyylikäs elementti. Led-valaistus on valittu ja mitoitettu oikein. Kysy koulutusta! Kotimainen Dreamled Oy.

Keittiön valaistus on mukavuus, tyyli ja turvallisuuskysymys

  • Dreamled Oy on toimittanut yli 40.000 asuntoon keittiövalaisimet ja kehittänyt ja valmistanut Suomalaiseen makuun soveltuvat valaisimet valaisimet ja kulmapistorasiat, jotka kestävät sekä aikaa, että kovaa käyttöä!
  • Lähtökohtana keittiön valaistuksessa on riittävä valoteho. Valitsemalla Dreamledin tuotteet varmistat, että keittiössäsi on riittävä ja turvallinen, vähintään 500luxin valoteho työtasolla. 
  • Uniikki asennustapa erottaa Dreamledin tuotteet muista ja on saanut merkittävimmät rakennuttajat valitsemaan Dreamledin tuotteet keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen. Asennustapa tuplaa asennusnopeuden! 
  • Valon määrän lisäksi työpisteen valolta on edellyttävä kykyä erotella värit. Hyvälaatuisessa valossa ruoka toistuu luonnollisen värisenä. Valitsemalla Dreamledin tuotteet varmistat, että keittiössä työskentely on kirkkaasti mukavinta!


Sähkösuunnittelijat ja ammattirakentajat

Volyymirakennushankkeissa valaistus on muuttanut rooliaan osin asiakaspreferenssien muuttuessa ja osin siitä syystä, että keittiö on nykyään osa olohuoneen kanssa muodostuvaa avotilaa. Näistä muutoksista johtuen keittiön valaistukselle on tullut valotehon ja värierottelukyvyn lisäksi muotoiluvaatimuksia.

Tämä on jossain tapauksissa tarkoittanut työläiden erillisratkaisujen käyttöönottoa ja markkinoilla on ollut tarve ammattilaismaiselle, päivitetylle työpistevalaisimelle. 

Dreamled on kehittänyt ennennäkemättömän nopea-asenteisen Pro Ready-työpistevalainkonseptin, jota toimitetaan tuhansiin asuntoihin vuosittain. Volyymirakentajien mukaan ratkaisun myötä kokonaiskustannukset laskevat ja asiakas saa parempilaatuisen kokonaisuuden, jota voidaan pitkän elinkaaren aikana huoltaa ja ylläpitää. 

Tarjoamme ammattirakentajille tukea suunnittelusta hankintaan, toimitukseen ja asentamiseen. Varmistamme asennettavan tuotekokonaisuuden, jolloin potentiaaliset virheet eivät siirry hankintaan ja asennukseen. Tähän luottaminen tehostaa koko hankinta- ja asennusketjun toimintaa ja asiakaskokemus on helppoa, mukavaa ja nopeaa.

Koulutamme mielellämme kaikki rakennuttajat, suunnittelijat, urakoitsijat ja asentajatkin sekä tukkujen työntekijät. Ota yhteyttä!

Vuoden 2022 aikana Dreamledin tuotteiden BIM-objektit ovat löydetävissä MagiCad ja Cadmatic-suunnitteluohjelmista

Keittiötoimijat

Dreamled keittiön led-valaistuksen pioneeri ja toimittanut yli 10 vuotta valaistus ja -sähköistysratkaisuja keittiöalan ammattilaisille. Dreamled on keittiökauppiaan perustama yritys, joka ei unohda DNA:aan. 

Hyvän keittiön arvostus – ja kalustevalmistajan työn arvostus – nousee keittiössä on mukava ja turvallinen työskennellä. Suomessa on pitkä pimeä jakso, joten keittiön valaistus on yksi oleellisimpia asioita työskentelyn sujuvuudelle turvallisesti. 

Keittiö on talon arvokkaimpana huoneena myös kokoontumispaikka ja siellä vietetään paljon aikaa, esitellään saavutukset, todistukset ja piirustukset. 

Keittiöön saadaan paljon uutta ilmettä, käytettävyyttä ja turvallisuutta pelkästään päivittämällä valaistus uuteen. Se tuo keittiöön uuden ilmeen ja päivittää käyttömukavuuden ja turvallisuuden

Keittiöön saadaan suositeltu 500lx valoteho työpisteelle kun yläkaapin alatasoon asennettavan valaisimen valovirta on vähintään 1000lm/m. Kysy apua Dreamledistä!

Koulutamme mielellämme kalustetehtaan edustajat, puusepät, keittiökauppiaat, keittiömyyjät ja keittiöasentajat sekä heidän alihankkijansa. Ota yhteyttä!

Dreamledin valaisimet löydät Fusion- ja Winner-suunnitteluohjelmista. 

Vertex-käyttäjä – ota yhteyttä!

INFO: Mikä on työpistevalaisin?

Nykyaikainen työpistevalaisin on keittiön yläkaapin alatasoon asennettava alumiinirunkoinen valaisin, jonka pituus vaihtelee tarpeen mukaan. Alumiinisen profiilin sisällä kulkee pitkä led-valoelementti, jonka eteen kiinnitetään suojalinssi, joka voi olla läpikuultava tai himmeä. Tyypillisesti työpistevalaisimen käyttöjännite 24V saadaan ulkoiselta led-liitäntälaitteelta. Profiilivalaisin kiinnitetään tyypillisesti yläkaapin alatasoon, antamaan valoa työtasolle. Riippuen mallista profiilit voivat olla eri värisiä tai yhteen liitettäviä.

ready ip55

Ready IP55

Volyymirakentajien suosikki uudistui vuonna 2021. Vakiomitat 46cm – 196cm sallivat kaikenkokoisen kaapiston valaistustoteutuksen. Kysy tyypittämisessä ja suunnittelussa tukea Dreamlediltä – palvelu on veloitukseton!

Dreamled Ready (IP55) valmisvalaisinsarjan kanssa korvaa putkivalaisimen niin uudis- kuin remonttikohteissa.

Ready muodostaa yhdessä Pro Power -monitoimipistorasioidemme kanssa Pro Ready-konseptin, joka on useamman merkittävän rakennuttajan vakiotuote asunnoissa. 60kk takuu.

Diamond

Italiassa muotoiltu häikäisemätön työpistevalaisin valmistetaan Suomessa.

Piilokiinnike mahdollistaa Diamond–valaisimen kiinnittämisen kaapin alapohjaan siten, että pohja tulee pohjaa vasten. Kiinnikkeet jäävät täysin piiloon listan sisälle – järkevää! Asennus on entistä nopeampi ja lopputulos todella tyylikäs.

Dreamledin valkoisen, alumiinin, kullan ja mustan väreistä löytyy jokaiseen keittiöön aina mieleiset värit ja väriyhdistelmät.

Diamond sopii myös epäsuoraan valaistukseen, kodinhoito-huoneisiin, vaatekaappeihin ja liukuovikomeroihin. Valaisin napsautetaan kiinni metallisiin kiinnikkeisin. Asennusjälki on tyylikäs. Takuu 24kk.

Valaisin on työstettävissä haluttuun mittaan. Kysy Dreamlediltä lyhennyspalvelusta!

Ecolight

Ecolightilla päivität keittiön valaistuksen helposti nykyaikaan. Häikäisemätön Ecolight-valaisin valmistetaan Suomessa.

Uudistunut Ecolight-valaisin luo tasaisen valon työpisteelle. Upeat urat tuovat yksityiskohtaa ja linjakkuutta todella sirolle valaisimelle.

Ecolight sopii myös epäsuoraan valaistukseen, kodinhoito-huoneisiin, vaatekaappeihin ja liukuovikomeroihin.

Ecolight – valaisin kiinnitetään metallisilla kiinnikkeillä, joihin valaisin napsautetaan. Takuu 24kk.

Valaisin on työstettävissä haluttuun mittaan. Kysy Dreamlediltä lyhennyspalvelusta!

Keittion valaistusvaatimukset

LÄHTÖKOHTANA TYÖPISTEEN VALAISTUKSESSA ON RIITTÄVÄN VOIMAKAS JA HYVÄLAATUINEN VALO.

Tämä tarkoittaa sitä, että työpistevalaistuksen voimakkuus pöytätasolta mitattuna tulisi olla 500luxia. Se antaa riittävän valon ja mukavuuden tarkkuutta vaativaan työskentelyyn. Ruokaa laittaessa ja laajemmin keittiössä työskentelyssä valaistus on sekä mukavuus, että erityisesti turvallisuustekijä. Työpisteessä tarvitaan valon lisäksi sähköä eli pistorasioita noin metrin välein. Dreamledin ratkaisussa yhdistyy laadukas valaistus ja sähköistys uudella tavalla.

Työpistevalaistuksen voimakkuus pöytätasolta mitattuna tulisi olla vähintään 500luxia.

RIITTÄVÄSTI PISTORASIOITA

Työpisteessä tarvitaan valon lisäksi sähköä eli pistorasioita noin metrin välein. Dreamledin ratkaisussa yhdistyy laadukas valaistus ja sähköistys uudella tavalla. Dreamledin monitomipistorasia pitää sisällään huippulaadukkaan led-virtalähteen ja ABB-pistorasian sekä valonohjauksen, valmiiksi johdotettuna.

Asennus tapahtuu liittämällä Dreamledin valmisvaloprofiili pistorasian pikaliittimeen. Asennusaika vastaa putkivalaisimen asennusaikaa ja on jopa puolet nopeampi vertailukelpoisten led-profiilivalaisinten asentamiseen verrattuna. 

TUOTTEEN PITKÄ KÄYTTÖIKÄ VARMISTETAAN JÄÄHDYTYKSELLÄ

Keittiön valaisimissa on ehdottomasti käytettävä jäädytystä eli led-elementtiä ei tule koskaan asentaa suoraan asennettavaan pintaan. Lämpö pitää johtaa led-elementistä pois, mikä varmistaa valaisimen pitkän käyttöiän.

Asennettavuuden haaste on perinteisesti ollut suuri johtojen määrä ja sitä kautta kallis asennustapa. Dreamled on mullistanut asennustavan ja saanut merkittävän jalan sijan asuntotuotantopuolella, jossa yllämainitut vaatimukset ovat elinehto.

Tyylikkään lopputuloksen lisäksi on huomioitu pitkä käyttöikä sekä valaisimen huollettavuus. Kaappeja ei tarvitse irrottaa mikäli valaisimeen tulee ongelmia – kaikki komponentit ovat helposti saavutettavissa. Pistorasiavalinnassa on huomioitu sen kuluvan osan – kannen vaihdettavuus. Mikäli pistorasian kansi vaurioituu, sen saa kuka tahansa hakea rautakaupasta vaihtaa itse.

VALON LAATU JA MUOTOILU VIIMEISTELEVÄT KOKEMUKSEN

Toiseksi työpisteen valon tulee olla riittävän laadukasta. Valon laadulla tarkoitetaan valaisimen kykyä erotella työpisteen eri värit silmälle selkeiksi. Selkokielellä puhutaan värierottelukyvystä. Laadukkaassa keittiövalaisimessa tämä on yli 90. Vertailukohtana voidaan pitää luonnollista valoa, eli auringon valoa – millaisina värit toistuvat luonnonvalossa. Luonnollisesti tavoittelemme mahdollisimman luonnollista valaistusta – etenkin keittiöön. Kaikissa Dreamledin työpistevalaisimissa on värierottelukyky yli 90.

Työpisteen valo on oltava myös häikäisemätön siihen suoraan katsoessa. Yhä enemmän remonttien yhteydessä keittiön putkivaloja vaihdetaan moderneiksi Dreamled työpistevalaisimiksi. On oleellista, että valo ei häikäisi työskennellessä tai vaikkapa keittiösaarekkeen ympärillä iltaa istuessa.

Valaisimien ominaisuuksista yhtä lailla oleellinen on muotoilu ja jäädytys sekä asennettavuus. Dreamled on valaisin suunnittelussa käyttänyt muun muassa Italialaisia suunnittelijoita luodakseen elämyksiä keittiöihin.

UNIIKKI ASENNUSTAPA TEHOSTAA ASUNTOTUOTANTOA

Dreamled on kehittänyt asennettavuuteen Suomalaisen ratkaisun, joka on otettu riemastuneena vastaan asuntotuotantopuolella.

Dreamledin toteutuksessa työpistevalaisin koostuu tyylikkäästä led-profiilivalaisinyksiköstä sekä monitoimipistorasiasta, joka pitää sisällään valojen virtalähteen, valokatkaisimen sekä suomalaisille tutun ABB Impressivo – pistorasian.

Valoja ohjataan pistorasian kytkimestä, seinäkytkimestä tai tai langattomasti. Enää ei tarvitse kaappeja porailla tai johtoja piilottaa kouruihin tai kaappien sisälle/taakse/päälle. Dreamled työpistevalaisimessa ei tule näkyviä johtoja!

Tyylikkään lopputuloksen lisäksi on huomioitu pitkä käyttöikä sekä valaisimen huollettavuus. Kaappeja ei tarvitse irrottaa mikäli valaisimeen tulee ongelmia – kaikki komponentit ovat helposti saavutettavissa. Pistorasiavalinnassa on huomioitu sen kuluvan osan – kannen vaihdettavuus. Mikäli pistorasian kansi vaurioituu, sen saa kuka tahansa hakea rautakaupasta vaihtaa itse.


Yläkaapiton keittiö

Keittiön valaistus on tärkeimmän huoneen tärkein ja tyylikäs elementti. Led-valaistus on valittu ja mitoitettu oikein. Kysy koulutusta! Kotimainen Dreamled Oy.

kuvassa esimerkki spot-kohdevalaisin toteutuksesta. Voidaan tehdä esimerkiksi upotetulle led-profiililla, joka tarjoaa kapean keilan työpisteelle. Spottien sijoittelu on tärkeää, että ei varjosta työskentelyä

trendi tällä hetkellä muhkeat alakaapit ja yläkaapien määrä karsitaan – asettaa haasteita keittiössä työskentelylle

Toisinaan keittiöön ei rakenneta yläkaapistoja lainkaan, ratkaisua kutsutaan yläkaapittomaksi keittiöksi. Pöytätasojen valaisu hoidetaan katoon kiinnitettävillä valaisimilla.

Tällaisissa tapauksissa valaisun tekeminen on kahdesta syystä haasteellista: ensinäkin perinteinen yläkaapin kalustevalaistus ei onnistu ja toiseksi pöytätasoille tarvitaan eurooppalaisen sisävalaistusohjeistuksen mukaan 500 luxia valoa. Koska etäisyys pöytätason ja katon välillä on lähes 2 metriä, tulee kattovaloa olla suhteellisen runsaasti.

Yläkaapittoman keittiön pöytätasojen päälle laitetaan häikäisemätön ja himmennettävä valaisinketju. Valaisimet mitoitetaan asennustilan mukaan. paras ratkaisu saataisiin tapauksessa, jossa valaisimilla olisi reilusti upotustilaa. Käytännössä kuitenkin koteihin ei voida kovin syvää valoa upottaa, joten lopputulos on suunnittelun, käytännöllisyyden, valotehon ja häikäisyn välttämisen kompromissi. Dreamledin kautta on saatavissa tuhansien kattovalaisimien ja muiden yleisvalaisimien valikoima.

Lue lisää

Valaistus koskee jokaista henkilöä työssä ja vapaa-ajalla. Lue alta lisää.

Keittiön valaistus

Kylpyhuoneen valaistus

Asunnon yleisvalaistus

Julkitilavalaistus

Kiinnostuitko? Täytä  pikainen yhteydenottolomake – palaamme nopeasti asiaan. 

Tiimimme

Dreamledin tiimi on yhdistelmä tarkkuutta ja luovuutta – liimana on tinkimätön halu tuottaa asiakkaalle arvoa. Haluamme kaikin keinoin varmistaa, että asiakkaamme menestyy kanssamme. Olemme kuin yhtä perhettä, jossa autamme ja palvelemme. Tervetuloa asioimaan kanssamme! 

Salla-Johanna Happonen

Asiakaspalvelupäällikkö

0401366212

salla.johanna-happonen@dreamled.fi

Jesse Männistö

Riitta Vuolle

Tapio Junes

Myynti- ja markkinointijohtaja

0504331541 

tapio.junes@dreamled.fi

Heikki Vuokila