Julkitilavalaistusprojektit

Haluamme Dreamledillä nähdä asiat uudessa valossa ja tarjota rakentajalle joustavan suunnittelun, tilakohtaisen valotoimituksen ja valaisimet koko rakennushankkeeseen. Olemme toimittaneet tuhansiin kohteisiin työpistevalaisimet ja yleisvalot. Tyypillisenä kohteena on asuintuotannon kohde, mutta paljon projektikohteina on ollut myös vuokravarastoja, tehtaita ja toimitiloja. Tarjoamme kilpailukykyiset hinnat ja veloituksetta arvokasta suunnittelutukea ja pidämme osapuolten kanssa tiivistä yhteyttä läpi projektin. Toimitukset ympäri Suomea.

Miten voimme auttaa?

”Julkitilaprojekteissa korostuu projektiosaaminen. Dreamled voi toimia osatoimittajana tai kokonaisuuksien toimittajana – ottaa optimaalisen roolin projektin mukaan. 

Dreamledin varastotuotevalikoima ei rajaa toimituksia ja yrityksellä on mahdollisuus tuottaa ja muokata tuotteita asiakkaan toiveiden mukaan. 

Erityisen suosittuja viime aikoina ovat olleet monipuolisesti ohjattavat julkitilojen tunnistinvalaisin ja älyvalaisinratkaisut.”

Kiinnostuitko? Täytä pikainen yhteydenottolomake – palaamme nopeasti asiaan.

Nauti parhaan 
designin
 ja 
toiminnallisuuksien
 
yhdistelmistä

Liiketilat ja yleisemmin julkiset tilat, kuten toimistot, oppilaitokset, hotellit, ravintolat ja kauppakeskukset ovat tiloja, joissa kokoontuu paljon ihmisiä ja tiloissa on monenlaisia valaistuksellisia alueita. Tila- ja valaisusuunnittelussa on usein asiantuntija mukana.

Dreamled työskentelee yhdessä urakoitsijan ja arkkitehdin tai suunnittelijan kanssa etsien kokonaisuuden kannalta parhaat ratkaisut, jotka täyttävät toiminnalliset – ja muut kriteerit.

Julkisten tilojen tilavalaisua ohjaa eurooppalainen sisävalaistusstandardi, jonka mukaisesti eri toiminnallisten tilojen valaistus mitoitetaan. Valaisimet on mitoitettava häikäisyltään, valon laadultaan ja määrältään kunkin toiminnallisen tilan erityistarpeita vastaavaksi.

julkitilavalaistus

Aulatilojen ja vastaanottoalueiden valaistus

Aulatilat houkuttelevat tutustumaan, käyttämään ja kokemaan tilan ja rakennuksen ja lopulta organisaation palveluita. Aulavalaistun on parhaimmillaan positiivinen käyntikortti organisaatiolta. Tästä syystä aulavalaistukseen tyyliin ja toteutukseen nähdään erityistä vaivaa. Viimeistelyltään huippuluokkainen valaistustoteutus tukee sekä korostaa aulatilan tyyliä ja käyttötarkoitusta.

Aulatilat ja vastaanottotilat ovat usein rakennuksen korkeimpia sisätiloja asettaen paljon vaatimuksia valonlähteiden valinnalle – tarjoten mahdollisuuden käyttää erottuvia, näyttäviä ja suurikokoisiakin valaisimia, jotka toimivat samalla katseenvangitsijoina. 

Vastaanottoalueille asetetaan tilakohtaiset valaistusvaatimukset yleisvalon sekä työskentelyvalon osalta. Yleisvalaistuksen lisäksi aulatiloissa vaaditaan usein kohdevalaistusta, joten kiskojärjestelmä on yleinen valinta.

Yksityiskohtien korostaminen

Julkitiloissa on usein yksityiskohtia kuten taideteoksia tai arkkitehtuuria, jota halutaan nostaa esiin. Kohdevalaistuksella korostetaan muotoa tai luodaan valon kerrostuksellisuutta. Epäsuoralla valaistuksella voidaan korostaa muotoa tai tilaa tai rajata tyylikkäästi tilaa toiminnallisiin alueisiin.

Julkitilojen yleisvalaistus

Toimistotyöskentelyyn valitaan tuotteita, jotka täyttävät valon määrältä ja laadulta vaaditut ominaisuudet. Tilakohtainen valaistusohjeistus on mainittu yleiseurooppalaisessa sisävalaistusohjeistuksessa. Tilan yleisvalaistus hoidetaan usein katoon asennettavin paneelivalaisimin. Työpisteet vaativat hieman korkeamman määrän valoa sujuvaan työskentelyyn. Työpistevalaistus on ratkaistavissa työpistekohtaisella lisävalolla.

Nykyaikaisen tilan vaatimuksiin hyvin mukautuva ja tyylikäs valaisinkiskojärjestelmä on monesti monipuolisin ja pitkäikäisin pysyvien tilojen yleisvalaistusratkaisu, jolla toteutetaan myös tilan kohdevalaistus.

Neuvotteluhuoneiden häikäisemätön lähivalaistus on käyttäjälle varmasti näkyvin osa neuvotteluhuoneen valaistusta. Tämä on helpoin toteuttaa näyttävällä riippuvalaisimella. Neuvotteluhuoneiden yleisvalaistus on parhaimmillaan tyylikäs ja tilaisuuden sekä käyttäjien tarpeen mukaisesti säädettävä – esimerkkinä valaistuksen ryhmittelyn ja valaistustilanteen muokkaaminen käytön aikana. 

Koulu- ja oppilaitosvalaisin on teknisiltä ominaisuuksiltaan hyvin tarkkaan määritelty tuomaan turvallista, häikäisemätöntä ja riittävää valoa opetus- ja opiskelukäyttöön. Muokattavuus korostuu nykyaikaisessa opetus- ja luokkamalleissa. Seinien ja tilojen muokattavuus asettaa valaistukselle uudelleen ryhmittelyvaatimuksia, jotka on ratkaistava valaisinta valittaessa. 

 Kirjastoissa on erittäin monipuolinen valaistustarve. Voimakas ja häikäisemätön yleisvalaistus luo perustan yleisvalaistuksen käyttäjäystävälliselle kokemukselle. Tämän lisäksi kirjasto jakautuu eri alueisiin, jotka erotellaan omiksi pienemmiksi valaistuskokonaisuuksiksi. Tämän lisäksi rakennetaan tunnelma-alueita, joissa valaistus näyttelee suurta osaa. Tyypillisiä valaisimia kirjastossa ovat paneelivalaisimet, syväsäteilijät sekä alakattoon asennettavat tai alaslaskettavat toimistovalaisimet. 

Oleskeluhuonevalaistus 

Julkisissa tiloissa on huoneita, joissa vietetään aikaa. Tällaisia tiloja ovat hotellihuoneet, tilojen asuinkäyttö, aulat, henkilöstötilat, ravintolat, käytävät ja siirtymätilat. Oleskelukäyttöön valaistus on yhä useammin sellainen, että se sallii tilan käyttötarkoituksen muuttamisen tunnelmallisesta tilasta tehokkaaksi työtilaksi tai toisinpäin. 

Ulkovalaistus

Rakennuksen kuori, sen ulkopinta halutaan usein nostaa valaistuksen keinoin esiin arkkitehtuurivalaistuksen keinoin. Kulkureitit valaistaan turvallisiksi ja ohjaamaan henkilö haluttuun tilaan. Piha- ja parkkialuevalaistus ovat oikein valaistuina turvallisia liikkujalle ja tyylikkäitä ulkotiloja. Lisäksi ulkovalaistus nostaa esiin rakennuksen tai tilan käyttökohteen: rakennukseen tai tilaan asennetaan tyypillisesti iinfokyltti/osoitekylttivalaistus ja ulkopintaan mainostauluvalaistus.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.